James Cameron új Terminátor-filmet ír

2023. május 28. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

James Cameron már három hónapja dolgozik egy új Terminátor-film forgatókönyvén – derült ki mintegy mellékesen a rendező beszédéből a Dell Techworld nevű konferencián. Cameron azt mondta, a mesterséges intelligencia irányából akarja megfogni a sztorit, nem az eddig bevált „emberek és robotok háborúja” sémát ismételni sokadszor. Egyben le is hűtötte a kedélyeket azzal, hogy mindenképpen meg akarja várni a forgatókönyv befejezésével azt, hogy mi sül ki az éppen zajló nagy MI-forradalomból a való világban.

Hogy ebből a filmből mikor lehet bármi, az jó kérdés, Cameron ugyanis az Avatar 2 világsikere után most a harmadik-negyedik részre koncentrál elsősorban, és ezzel egészen 2026 karácsonyáig be is van táblázva a naptára (és a hírek szerint a stúdió nagyon szeretne egy ötödik részt is).

Mindenesetre Cameron visszatérése a Terminátor-filmekhez óriási hír lenne, hiszen az első két rész író-rendezőjeként nem csak az akciófilmes műfajt újította meg, de ezzel a két filmmel (és a kettő között az Aliensszel) vált igazi hollywoodi sztárrá. Ezt aztán a Titanic és a két Avatar milliárdos kasszasikereivel fejelte meg, szóval most nagyjából ott tart, hogy ha a krumplibogarak nemi életéről akarna egy 6 órás fekete-fehér némafilmet forgatni, arra is simán kapna 100 millió dollárt valamelyik nagy stúdiótól.

A Terminátor amúgy Cameron távozása után elég súlyos mélyrepülésbe kezdett, és a 2019-es, Dark Fate alcímű rész óta nem is nagyon volt arról szó, hogy valaha folytatnák. Cameron még 2022 decemberében is arról beszélt egy interjúban, hogy nem tud ilyen irányú tervekről, de azt már akkor is megemlítette, hogy nagyon érdekli az MI előretörése és fejlődése, és ha rajta múlna, ebbe az irányba vinné tovább az időutazó gyilkos robotok történetét.

(Comingsoon.net)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!