The Weeknd megváltoztatta a nevét a közösségi médiában, Abel Tesfaye-ként folytatja

2023. május 16. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

The Weeknd kanadai popsztár megváltoztatta a nevét a közösségi médiában, visszatért születési nevéhez, így ismét Abel Tesfaye-ként van fent a platformjain, írja a BBC. Az énekes áprilisban a Twitteren kérdezte meg rajongóitól, hogy megváltoztassa-e a nevét, a tweetjét több mint százezren kedvelték.

Fotó: Matt Winkelmeyer / 2023 Getty Images / AFP
Fotó: Matt Winkelmeyer / 2023 Getty Images / AFP

A névváltoztatás azután történt meg, hogy a díjnyertes énekes azt mondta a W Magazine-nak: „meg akarom ölni The Weekndet”. Az énekes szerint most egy katartikus úton halad, elérkezett ahhoz, hogy lezárja a The Weeknd fejezetet. Abel Tesfaye azt is mondta, valószínűleg a következő lesz az utolsó albuma, ami The Weeknd néven jelenik meg. A művész azután választotta magának a The Weeknd nevet, hogy otthagyta az iskolát, és fogta a matracát, elment egy hétvégére, és soha nem ment haza.

Az etióp bevándorlók gyermekeként Torontóban született Tesfaye azután vált híressé, hogy 2010-ben feltöltötte első dalait a YouTube-ra. Zenei karrierje alatt eddig négy Grammy-díjat nyert, több mint 45 platina kislemeze és albuma jelent meg, és számos zenei rekordot döntött meg. A Guinness World Records 2023 márciusában a Spotifyon elért havi hallgatóinak száma miatt a világ legnépszerűbb előadójának nyilvánította. A 33 éves művésznek idén márciusában 111,4 millió havi hallgatója volt a Spotifyon, és ő volt az első előadó, akinek 100 millió havi hallgatója volt a streamingalkalmazáson.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!