Sorra dönti a rekordokat a Super Mario film a mozikban

2023. április 9. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Minden idők legnagyobb első hétvégi bevétele néz ki a Super Mario mozifilmnek az animációs műfajon belül – írja a Hollywood Reporter. A film várhatóan 137 millió dollárt termel az amerikai mozispénztáraknál a nyitó hétvége három napján, világszerte pedig 368 milliót. Ezzel hazai pályán csak a második hely jön neki össze az örökranglistán (az Hihetetlen család 2 mögött), de a globális számokat nézve megelőzi az eddigi bajnok Jégvarázs 2-t.

A film sikere meglepte az egész mozis szakmát, a videojátékos adaptációk nem szoktak ilyen nagy kasszasikert aratni (és az igazat megvallva általában nem is túl jók). Ráadásul itt az is elég rossz előjel volt, hogy a játék rajongói nagy felháborodással fogadták a szinkronhangokat, főleg azt, hogy a játékokban olasz akcentussal beszélő Mariónak a tősgyökeres amerikai Chris Pratt adja a hangját (a másik főszereplő Luigi szinkronszínésze, Charlie Day ír-olasz származású). Mindenek ellenére a film a 2023-as év legnagyobb nyitó hétvégi bevételét termelte Amerikában.

Ha már rekordok: természetesen a videojátékos adaptációk között is a legjobb premierhétvége bevételt hozta a Super Mario, és a legnagyobb húsvéti nyitások között is odafért a dobogóra (a Batman vs Superman és a Fuirous 7 mögé).

A Last of Us HBO-sorozat hangos sikere után a Super Mario egy újabb érvnek látszik amellett, hogy érdemes videojátékokat filmre átültetni, bőven van rá kereslet sorozatban is, filmben is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!