Jöhet a szuperhősfilmek abszolút netovábbja, a közös Marvel-DC mozi?

2023. április 9. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan másfél évtizede uralkodnak a moziban a szuperhősös-képregényes filmek, és az utóbbi években mintha érezhető lenne egyfajta fásultság a közönségben, nem szólnak már akkorákat ezek a szuperprodukciók, mint a Covid előtti utolsó években.

Amikor képregénykiadók hasonló tüneteket észleltek a saját közönségükön, kitalálták a crossover műfaját, amikor egy történet erejéig közös világba hozzák össze az egyébként más kiadókhoz, írókhoz, fantáziauniverzumokhoz tartozó hősöket. A hetvenes évek óta vannak már ilyen közös szuperprodukciók a két legnagyobb kiadó, a Marvel és a DC között, jellemzően nagy sikerrel. Elvégre ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mit kezd egymással mondjuk Amerika Kapitány és Batman, erősebb-e Hulk Supermannél, bejön-e Pókember Wonder Womannek, illetve hogy a Bosszúállók vagy az Igazság Ligája a menőbb.

Filmekben ilyesmi nem volt még, a Marvel és a DC mozis univerzumai átjárhatatlanok. Most azonban úgy tűnik, megnyílik az út a rajongók legvadabb álmai felé, és ezt nem kisebb név, mint maga James Gunn mondja, akinek az utolsó Marvel-filmje, a Galaxis őrzői 3 májusban kerül a mozikba, de egyébként már a konkurens DC-nél dolgozik a képregényes filmeket összefogó fejeseként.

Gunn az Empire magazinnak adott interjúban azt mondta, most, hogy vezető pozícióba került a DC-nél, sokkal nagyobb lett az esély egy ilyen közös projektre. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy még nem beszéltünk egy ilyen tervről” – ez volt a legkonkrétabb, amit említett. Gyorsan hozzátette azt is, hogy ez még a távoli jövő zenéje, egyelőre a DC saját filmjeit kell gatyába rázni. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a két képregényes mozis univerzum közül a Marvelé a sikeresebb, tehát egy ilyen közös filmmel vélhetőleg a DC nyerne többet – ennek megfelelően ők lesznek azok, akik nyitottabbnak és kezdeményezőnek mutatkoznak egy crossover filmre.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!