Jimmy Kimmel ejtőernyővel érkezett

2023. március 13. – 01:05

Másolás

Vágólapra másolva

A show házigazdája egy montázsban tűnik fel először, amiben a Maverick vadászgépében is felbukkan. Innen vág át a közvetítés a gálára, ahova Kimmelt ejtőernyővel „dobják le”.

Szokás szerint viccelődve lerója a tiszteletköröket a jelölteknek, nem kis derültséget keltve azzal, hogy idén az 1992-es Kőbunkó két szereplője – Brendan Fraser és Key Hu Quan – is jelölt, és ideje lenne egy remake-nek. John Williamset is köszöntötte a nézőtéren, akinél több Oscar-jelölése senkinek nem volt a teremben. Williamset karrierje alatt 53-szor jelölték, csak Walt Disney-nek volt több (pontosan 59) jelölése a díj történetében. A Fabelman család zenéjével idén is jelölt.

Fotó: Kevin Winter / Getty Images
Fotó: Kevin Winter / Getty Images

Kicsit méltatlankodik a hiányzókon (Tom Cruise, James Cameron), majd kitér természetesen a tavalyi pofonra, amit Will Smith osztott ki élőben Chris Rocknak. Idén külön személyzet figyel arra, hogy ilyen ne történhessen meg, a jelenlevőket pedig Kimmel arra kéri, ha bármi szokatlan történik, csinálják azt, amit tavaly: semmit.

Az összességében kellemes, keményebb poénokat nélkülöző beszéd legjobb mókája a végére marad: a köszönőbeszédeket ezúttal nem zenével keverik le, hanem hirtelen felbukkanó háttértáncosokkal. Remélem, tényleg ez lesz végig a gálán, nem csak a nyitóbeszéd egyszeri gegje volt ez.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!