Grafitember megmutatta, hogyan készül a Napirajz

2023. február 21. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Aki azt hiszi, hogy digitálisan, az nagyot téved. Hétfőn leültünk mellé a Telex szerkesztőségében, hogy végigkövethessük a legfrissebb Napirajz elkészülését.

Merényi „Grafitember” Dániel egy sima A/4-es fehér lapra kezd el rajzolni grafitceruzával, amint megvan a hír, amit illusztrálni szeretne. Ilyenkor általában már a poén is megvan a fejében, de sokszor előfordul, hogy menet közben is eszébe jut egy-egy geg, amit el tud rejteni a rajzon.

Az első fázis a ceruzás vázlat, Grafitember minden egyes kockát és karaktert újra megrajzol. Pillanatok alatt összeáll Orbán Viktor alakja az aktuális rajzhoz, az ő arca már fejből megy neki, de például Novák Katalint a fotók alapján skicceli fel. Második fázis a fekete tollal történő kihúzás, ilyenkor még tud javítani, módosítani, ha szükséges. Ezután radírral eltünteti a vázlat maradványait, jöhet a szkennelés, majd egy rövid photoshopos szerkesztés után mehet is a kész rajz a szerkesztőségi rendszerbe. Az egész folyamat megvan nagyjából 40 perc alatt.

A hétfői rajzot ide kattintva érheti el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!