Miss USA lett Miss Universe

2023. január 15. – 11:06

Miss USA lett Miss Universe
R'Bonney Gabriel – fotó: Josh Brasted / Stringer / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A 28 éves Miss USA, R'Bonney Gabriel nyerte a 71. alkalommal megrendezett Miss Universe szépségversenyt – írja a CNN. Ezzel ő lett az első filippínó származású amerikai győztes a verseny történetében. A második helyezett a venezuelai Amanda Dudamel, a harmadik pedig a dominikai Andreína Martínez lett.

Fotó: Jason Kempin / Getty Images
Fotó: Jason Kempin / Getty Images

Az USA tíz év után nyert ismét Miss Universe-t, ezzel pedig kicsit ellépett az örökranglistán Venezuelától. Most úgy áll a ki a legszebb a világon történelmi versengés, hogy az USA 9, Venezuela 7, Puerto Rico 5 alkalommal nyerte el a díjat. A negyedik helyen a Fülöp-szigetek van négy győzelemmel, vagyis nem annyira meglepő, hogy egy filippínó származású versenyző nyert az USA színeiben.

A Miss Universe verseny jelentkezési feltételei az utóbbi években nagyon megváltoztak, ugyanis anyák és házas nők is jelentkezhetnek már a versenyre. Amikor Gabriel bejutott a Top5-be akkor azt kérdezték tőle, hogy mit változtatna még meg a versenyen. A 28 éves versenyző azt mondta, hogy a jelentkezési korhatárt is eltörölné, mert 28 évesen ő is elérte már a felső korhatárt. Mindezt egy csodálatos, szépségversenyekre szabott válaszban fejtette ki:

„Azt szeretném ha növelnék a korhatárt, mert 28 éves vagyok. És ez a legidősebb kor, amikor még versenyezni lehet. Szerintem ez egy csodálatos dolog. A kedvenc idézetem: ”ha nem most, akkor mikor?„. Azt gondolom, nőként nem határoz meg minket a korunk. Nem holnap, nem tegnap, most. Most van itt az idő” – mondta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!