A Sárkányok háza volt a legnépszerűbb sorozat a torrentoldalakon 2022-ben

2023. január 1. – 17:12

A Sárkányok háza volt a legnépszerűbb sorozat a torrentoldalakon 2022-ben
Fotó: HBO

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy az elmúlt években rendszeresen, a TorrentFreak 2022 végén is összeállított egy listát arról, hogy az óévben mely sorozatokat szerezték be legtöbben torrentoldalakról. Az illegális tartalomletöltés- és megosztás ügyeit figyelő hírportál szerint 2022-ben két fantasy sorozat érdekelte leginkább a torrentezőket: a Sárkányok háza és A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi.

Az előbbi – ami a Trónok harca előzménysorozata – magabiztosan szerezte meg az első helyet az Amazon Prime fantasyje előtt. (Mindkét sorozatot alaposan követtük a Telexen, a Sárkányok házáról itt találja cikkeinket, A hatalom gyűrűiről pedig itt.) A torrenttoplista első tíz helyezettje így alakult tavaly:

  1. Sárkányok háza (HBO)
  2. A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (Amazon Prime)
  3. The Boys (Amazon Prime)
  4. Moon Knight (Disney+)
  5. Halo (Paramount+)
  6. Obi-Wan Kenobi (Disney+)
  7. Boba Fett könyve (Disney+)
  8. Stranger Things (Netflix)
  9. Amazon: Ügyvéd (Disney+)
  10. Andor (Disney+)

A lista kizárólag újoncokból áll, így ezúttal nem fért be az első tízbe a korábbi évek egyik visszatérője, a Rick és Morty. Amíg futott, a Trónok harca rendszeresen élen végzett a TorrentFreak listáján, így nem meglepő a Sárkányok háza helyezése. Tavaly a Wandavision című szuperhősös sorozat volt a legtöbbet torrentezett sorozat.

A listát a streamingszolgálatók exkluzív sorozatai uralják. A TorrentFreak szerint ez nem meglepő: a streamingpiacon egyre több szereplő van, de a nézők nem akarnak vagy nem tudnak mindegyikre előfizetni, és sokan a torrentezésben látják az alternatívát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!