Valaki több mint 2,5 millió dollárt fizetett egy eredeti E.T. modellért

2022. december 19. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 2,5 millió dollárért (976 millió forintért) kelt el a Steven Spielberg E.T. – A földönkívüli című 1982-es sci-fijéhez készült E.T.-modell egy kaliforniai árverésen – írja az MTI.

A Beverly Hills-i Julien's aukciósház hétfői közleménye szerint a Carlo Rambaldi által tervezett mechatronikus modellért az első licitáló 500 ezer dollár (190 millió forintot) kínált, a kalapács végül 2,56 millió dollárnál csapott le. A vásárló személyét nem hozták nyilvánosságra.

A korabeli technikai bravúrnak számító modellnek az arckifejezését, az orrát, a szemét, szemhéját, vállait, karjait, ujjait is lehetett mozgatni, összesen 85 ponton. A modellt 12 hivatásos animátor működtette a forgatás során – írja a People magazin.

A film főszerepeit Henry Thomas és Drew Barrymore alakították, a történet egy földönkívüliről szólt, aki összebarátkozik egy fiúval, miután a Földön rekedt. Steven Spielberg filmje, amellett, hogy a megjelenése évében kasszasiker volt, négy Oscar-díjat is kapott: a legjobb hang, látványeffektus, hangeffektus és filmzene kategóriákban kapta meg az elismerést.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!