Elton John végleg elbúcsúzott az amerikai közönségtől

2022. november 21. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Elton John 2018-ban jelentette be, hogy a Farewell Yellow Brick Road című világ körüli turnéjával visszavonul a koncertezéstől. A turné azóta is tart – igaz, a Covid egy csípősérülés miatt volt benne egy jó kétéves szünet –, és most jutott el az utolsó amerikai állomásáig. A Los Angeles-i Dodgers stadionban tartott búcsúkoncert azért is különleges volt, mert 1975-ben egy ugyanitt tartott koncerttel írta be magát igazán a popzene legnagyobb sztárjai közé.

Fotó: Scott Dudelson / 2022 Getty Images
Fotó: Scott Dudelson / 2022 Getty Images

A 75 éves Elton John az utolsó amerikai koncertjén is történelmet írt, ez volt ugyanis az első élő streamben közvetített koncert a Disney+ felületén. A koncert csúcspontjaként Kiki Dee brit énekesnővel adta elő egyik legnagyobb slágerét, a Don't Go Breaking My Heartot, ahogyan 1976-ban is.

Sztárvendégként beugrott egy dalra Dua Lipa is, Mick Jagger és Paul McCartney azonban csak a közönség soraiban volt ott. A koncert végén férjével és két fiával köszönt el az amerikai közönségtől.

A turné azonban még folytatódik, januárban Ausztráliában és Új-Zélandon lesz tíz koncert, majd márciustól júliusig Európában lesz a végső szakasz. Itt Londonban például két héten át, kilenc alkalommal lép fel egymás után az O2 Arénában. Magyarországhoz legközelebb az április végi müncheni koncert lesz, a záró dupla koncert pedig Stockholmban esedékes július 7-8-án.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!