Budapestre jön Henry Rollins, punklegenda

2022. november 2. – 17:29

Másolás

Vágólapra másolva

Henry Rollins 12 év után újra Budapesten szövegel – írják az jövő februári rendezvény Facebook-eseményében. Rollins az eltelt időszakban összegyűlt történeteit február 12-én meséli el a fővárosban.

Ahogy azt esemény szövegében is felidézik Henry Rollins többször járt Magyarországon a Rollins Band és a Black Flag frontembereként is, legutóbb pedig már nem zenészként, hanem Spoken word című előadásával állt színpadra az A38 hajón. Az jövő februári eseményt azzal hirdetik, hogy Rollins Good To See You 2023 című előadássorozatán sorra veszi majd legutóbbi – Covid előtti – turnéja óta történteket.

Az 1961-ben, az Egyesült Államokban született Henry Rollins énekesként, dalszerzőként, színészként is tevékenykedett korábban. Zenei pályafutása 2006-ban ért véget, miután Rollins Band elnevezésű bandája felfüggesztette tevékenységét. Azóta filmekben, sorozatokban is szerepelt illetve vendégszerepelt, illetve stand-uposként is tevékenykedett egy darabig, emellett könyveket is írt. Rollins különböző politikai témákban is kampányolt az Egyesült Államokban, beleértve például az LMBTQ-jogok előmozdítását is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!