Taylor Swift történelmet írt, a Beatlest is leelőzte: 10 dala szerepel az amerikai top 10-ben

2022. november 1. – 18:35

Taylor Swift történelmet írt, a Beatlest is leelőzte: 10 dala szerepel az amerikai top 10-ben
Taylor Swift átveszi az év videója díjat az MTV Video Music Awards díjátadóján a New Jersey állambeli Newarkban 2022. augusztus 28-án – Fotó: Anglea Weiss / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Taylor Swift lett az első előadó a történelemben, akinek a dalai az amerikai kislemezlista top 10-es listájának minden helyét elfoglalják. Swift ezzel megelőzte Drake-et, aki 2021 szeptemberében tartotta a kilenc top 10-es kislemezzel felállított korábbi rekordot. Előtte a Beatles nyolc top 10-es dalt ért el 1964-ben, írja a BBC.

A 32 éves Swift sikere legújabb albumának, a Midnightsnak köszönhető, amely a 2022-es év leggyorsabban fogyó kiadványa lett. Az első helyet az Anti-Hero című kislemezzel foglalja el, amelynek refrénje – „It's me. Hi! I'm the problem, it's me” – gyorsan Tik Tok-trenddé vált. A top 10 többi helyén az albumról olyan számok szerepelnek, mint a Lavender Haze, a Maroon, a Snow On The Beach, a Bejewelled és a Karma.

A Midnights mind a 13 dala bekerült a top 15-be, amit csak Sam Smith Unholy című dala szakít meg a 11. helyen, és Steve Lacy Bad Habits című dala a 12. helyen.

Swift az albumot úgy jellemezte, mint „13 álmatlan éjszaka történetét”, egy utazást a rettegéseken és az édes álmokon keresztül”.

A Midnights az amerikai albumlistán az első helyen debütált, 1,4 millió példányban kelt el – ebből több mint egymillió CD-n és bakeliten, ami a streamingkorszakban szinte hallatlan adat.

A siker részben az ügyes marketingkampánynak köszönhető, amelynek keretében az album többféle gyűjtői formátumban jelent meg – köztük négy vinyl kiadásban.

Az album az Egyesült Királyságban is az első helyen áll 204 000-es eladott példányszámmal, és ezzel az első olyan album, amely Adele 30 című albuma óta átlépte a 200 ezres eladási határt.

A nők közül most Taylor Swifté a legtöbb top 10-es sláger az USA-ban. Swift 40 slágerével megelőzte Madonnát, akinek 38 dala szerepelt a kislemezlista élén. Swift megdöntötte a Spotify, az Apple és az Amazon Music egy napon belüli legtöbb streamelésének rekordját is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!