Julia Roberts születése után Martin Luther King és felesége fizették ki a kórházi számlát

2022. október 31. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

Julia Roberts elárulta, hogy Martin Luther King Jr. és felesége, Coretta Scott King fizette ki a születése után a kórházi számlát – írja a CNN.

A színésznő Gayle King újságíróval készített interjúban árulta el, hogy igaz az eddig csak kevesek által ismert történet, valóban a híres polgárjogi aktivista házaspár segítette ki a szüleit, miután megszületett.

„A szüleimnek volt egy színitanodája Atlantában. Egy nap Coretta Scott King felhívta az édesanyámat, és megkérdezte, hogy a gyerekei is járhatnának-e az iskolába, mert nehezen találtak olyan helyet, ahová a gyerekeit felvették volna.” (A hatvanas években Amerika nagy részén még érvényben volt a faji alapú szegregáció és diszkrimináció.)

Roberts édesanyja igent mondott, és így kezdődött a barátság a polgárjogi vezetők és Walter és Betty Lou Roberts között. Ez a barátság vezetett végül oda, hogy a King család vállalta a kórházi számlák kiegyenlítését Julia születése után, mivel a szülei nem tudták kifizetni a költségeket. „Kihúztak minket a bajból” – fogalmazott Roberts az interjúban.

Julia Roberts 1967-ben született, Martin Luther Kinget egy évvel később, 1968-ban lőtték le Memphisben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!