Angelina Jolie megint beperelte Brad Pittet

2022. szeptember 7. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kezd eldurvulni Brad Pitt és Angelina Jolie válása, aminek most éppen az a dél-franciaországi szőlőbirtok a tétje, amit még közösen, házastársként vásároltak 2008-ban, és ami azóta jelentős nyereséget termel. Az amerikai színésznő cége kedden nyújtott be egy 250 millió dolláros (kb. 101 milliárd forintos) keresetet Pitt ellen Los Angelesben, azt állítva, hogy a színész a barátaival együtt azért akarta átvenni az irányítást a Chateau Miraval borászat felett, hogy Jolie egy dollár hasznot se láthasson a cég nyereségéből. Jolie szerint Pitt a válás miatti bosszúból vette át tőle az 1300 hektáros birtokot. (A borászat termékei egyébként Magyarországon is elérhetőek, egy üveg rozé ára például 9700 forint.)

Jolie a keresetben azt állítja, hogy volt férje megpróbálta felhasználni az ő pénzügyi részesedését a borászatban, hogy így kényszerítse rá őt egy „titoktartási záradék” aláírására. Jolie szerint Pitt ezzel akarta elhallgattatni és eltántorítani őt attól, hogy beszéljen a válásukhoz vezető körülményekről.

Chateau Miraval – Fotó: Michel Gangne / AFP
Chateau Miraval – Fotó: Michel Gangne / AFP

A most benyújtott kereset szerint miután a pár 2008-ban megvásárolta az 1300 hektáros dél-franciaországi birtokot, közösen több tízmillió dollárt fektettek be annak feljavítására. Jolie ebben azt is sérelmezi, hogy Pitt közös cégük pénzéből milliókat pazarolt el „hiúsági projektekre”, például több mint egymillió dollárt költött egy úszómedencére.

Ahogy arról néhány hete írtunk, nyilvánosságra került egy bírói dokumentum, ami alapján valószínű, hogy Angelina Jolie névtelenül nyújtott be panaszt az FBI ellen, amiért nem emeltek vádat 2016-ban az Oscar-díjas Brad Pitt ellen abban az ügyben, amikor a színésznő szerint volt férje fizikailag és verbálisan is bántalmazta őt és gyermekét egy Franciaországból az Egyesült Államokba tartó magánrepülőn.

A dokumentumból valószínűsíthető, hogy az amerikai színésznő hat éve névtelenül (pontosabban az amerikai eljárásokban a névtelenséget jelentő Jane Doe-ként) adta be azt a keresetet, amelyben azt vallotta a nyomozóknak, hogy a repülőúton Brad Pitt ordítozott vele, megragadta a fejét, megrázta és a mosdó falához lökte őt, miközben többször is ököllel ütötte a plafont.

(PageSix)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!