Emmy-díjat nyert Barack Obama

2022. szeptember 4. – 12:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Our Great National Parks (nagyszerű nemzeti parkjaink) című dokumentumfilm-sorozat narrációjáért Emmy-díjat kapott Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke – írja a BBC.

A 74. Emmy nyerteseit a főbb kategóriákban szeptember 12-én fogják kihirdetni, de „a legjobb művészi és technikai teljesítményért” járó díjakat már szeptember 3-4-én bejelentik. Ide tartozik sok minden a legjobb tévéfilmtől és animációs filmtől kezdve, a legjobb vendégszerepléseken és valóságshow-műsorvezetésen át, a legjobb operatőri, rendezői, sminkes, jelmeztervezői, vágó és más technikai munkákon keresztül, egészen a legjobb dublőrökig és a legjobb tévéreklámig.

A Netflixen futó, ötrészes sorozatot Obama produkciós cége, a Higher Ground gyártja, és ahogy a címéből is kitalálható, a világ legnagyszerűbb nemzeti parkjait mutatja be. Obama ennek a narrációjához adta a hangját, amivel a kategóriájában olyan további jelöltek előtt díjazták, mint David Attenborough, Kareem Abdul-Jabbar, Lupita Nyong'o és W. Kamau Bell.

Az Emmy előtt Obama nyert már két Grammy-díjat is, azokat az emlékiratai hangos változatáért. Így már félúton jár ahhoz, hogy elmondhassa magáról: ő is egy Egot – a négy díj nevének kezdőbetűje alapján ezzel az elnevezéssel szokták illetni azokat, akik Emmyt, Grammyt, Oscart és Tony-díjat is nyertek már, ami eddig csak 17 embernek sikerült. Obama viszont már most tagja lett egy ennél is szűkebb körnek: ő a második, aki az amerikai elnöki poszt mellé gyűjtött be egy Emmyt. Az első Dwight Eisenhower volt, aki 1956-ban kapott tiszteletbeli Emmy-díjat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!