Angelina Jolie névtelenül jelenthette fel Brad Pittet a magángépükön történt bántalmazásért

2022. augusztus 17. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy most nyilvánosságra került bírósági dokumentum alapján valószínű, hogy Angelina Jolie névtelenül nyújtott be panaszt az FBI ellen, amiért nem emeltek vádat 2016-ban az Oscar-díjas Brad Pitt ellen abban az ügyben, amikor a színésznő szerint volt férje fizikailag és verbálisan is bántalmazta őt és gyermekét egy Franciaországból az Egyesült Államokba tartó magánrepülőn.

A dokumentumból valószínűsíthető, hogy az amerikai színésznő hat éve névtelenül (pontosabban az amerikai eljárásokban a névtelenséget jelentő Jane Doe-ként) adta be azt a keresetet, amelyben azt vallotta a nyomozóknak, hogy a repülőúton Brad Pitt ordítozott vele, megragadta a fejét, megrázta és a mosdó falához lökte őt, miközben többször is ököllel ütötte a plafont.

Jolie verziója szerint amikor az egyik gyerekük, Maddox „pöcsnek” nevezte Pittet, és úgy tűnt, hogy volt férje hirtelen felindulásból meg fogja ütni Maddoxot, a színésznő felpattant, és megragadta Pitt nyakát, mintha meg akarná őt fojtani. A színésznő szerint ekkor Pitt hátra dobta magát, az ülésekhez lökve Jolie-t, aki így a hátán és a könyökén is megsérült.

„Te baszod el ezt a családot”

– Jolie szerint Pitt ezt kiabálta a gépen.

Jolie vallomása szerint Brad Pitt többféle alkoholt is fogyasztott az út során, és az egyik dulakodás során sörrel öntötte le őt, egy másik alkalommal viszont vörösbor ömlött ki a gépen, ami 25 ezer dollárnyi kárt okozott.

Ügyvédjének korábbi elmondása szerint a gyermekbántalmazás miatt benyújtott kereset beadása után Angelina Jolie maga is vívódott azon, hogy támogassa-e a vádakat, vagy sem. Az FBI végül vádemelési javaslat nélkül zárta le az aktát. „Miután az Egyesült Államok Ügyészi Hivatalának képviselői megvizsgálták a dokumentum részleteit, minden fél egyetértett abban, hogy ebben az ügyben több tényező miatt nem emelnek vádat” – írta az FBI ügynök a 2016. november 22-i jelentésében.

A magángépen történt incidens után pár nappal Angelina Jolie beadta a válókeresetet Brad Pitt ellen.

(The Rolling Stone, Variety, Politico)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!