Új, dupla albummal jön ősszel a Red Hot Chili Peppers

2022. július 24. – 13:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A néhány hete Budapesten is fellépett Red Hot Chili Peppers világ körüli turnéja most tért vissza az amerikai kontinensre, és az első hazai pályás koncerten rögtön robbant a bombahír. A frontember Anthony Kiedis a denveri Empower Field amerikaifoci-stadion színpadán jelentette be, hogy hamarosan új, dupla albummal jelentkezik a banda, a címe Return of the Dream Canteen. Később a basszusgitáros Flea két szám között a zuhogó esőben még annyit árult el a közönségnek, hogy az album nyitószámának címe Tippa My Tongue.

Azóta a zenekar Instagramján megjelent a lemez meglehetősen pszichedelikus hangulatú borítója, és elindult az előrendelési oldal is, ami szerint a premier október 14-én lesz.

Az Insta-poszt szerint az album úgy született, hogy a zenészek csak úgy, a saját örömükre játszottak újra régi számokat, aztán improvizálgattak kicsit, és végül azon vették észre magukat, hogy sorra születnek az új számok.

Esélyes, hogy ez egy kicsit romantikusra színezett verziója a valóságnak, és sokkal tudatosabban tervezett alkotói folyamatról volt szó. A banda előző albuma a szintén dupla Unlimited Love ugyanis idén április elsején jött ki, párhuzamosan azzal, hogy elkezdődött a világ körüli koncertturné előzetes, amerikai felvezető része. A hivatalos start, június 4 óta a csapat folyamatos fellépések és fellépésre utazások sorozatában van, 16 koncert ment le eddig, és még 27 van tervben. A Return of the Dream Canteen megjelenése a most indult amerikai körút végére van időzítve, aztán egy kis pihenő következik, majd hat ausztrál és új-zelandi koncerttel ér véget a menet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!