Szünetet tart a legnépszerűbb k-pop fiúzenekar, a BTS

2022. június 14. – 19:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legsikeresebb dél-koreai k-pop együttes, a BTS tagjai kedden egy több mint egyórás Youtube-videóban bejelentették, hogy szünetet tartanak, és a közeljövőben önmagukra és különböző szólóprojektjeikre fognak koncentrálni – írja a Rolling Stones.

A szünetet az együttes tagjai azzal indokolták, hogy elértek egy olyan pontra, ahonnan nem tudják, hogyan és merre haladjanak tovább együtt. Többen is arról beszéltek, hogy kihívást jelent nekik új zenék és szövegek írása. A rapper RM azt mondta: „Most csak kipréselni tudom magamból a szövegeket, mert az emberek és a rajongók igényeit valahogy ki kell elégíteni. Nagyon fájdalmas, de ez a munka már csak ilyen.” RM hozzátette, hogy nagy nyomásnak vannak kitéve a k-pop-ipar művészeiként. Beszélt a rendszer hibáiról is, ami szerinte nem hagyja a művészeket fejlődni.

A szünet ellenére az a zenekar megnyugtatta a rajongókat, a BTS nem oszlik fel, és azt tervezik, hogy valamikor újra összeállnak. A BTS bejelentése a szünetről alig néhány nappal azután érkezett, hogy a csapat kiadta legújabb, Proof című albumát. Szólóban elsőként J-Hope fog debütálni, aki nyáron fellép a chicagói Lollapalooza-fesztiválon is.

A Forbes azt írja, hogy ez a BTS harmadik szünete 2019 óta. Az együttes legutóbb tavaly év végén tartott egy hosszabb szünetet, hogy az ünnepeket a családjaikkal tölthessék.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!