Bocsánatot kért Rebel Wilsontól az ausztrál lap, amiért arra kényszerítették, hogy coming outoljon

2022. június 13. – 12:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rebel Wilson múlt hét pénteken az Instagramon jelentette be, hogy egy párt alkot Ramona Agruma amerikai divattervezővel. A kép alatt – amihez annyit fűzött, „azt hittem, egy Disney-herceg után kutatok… de lehet, hogy egész idő alatt egy Disney-hercegnőre volt szükségem” – rengeteg támogató hozzászólást kapott a Pitch Perfect filmekből is ismert ausztrál színésznő.

A Wilson bejelentését követő napon a Sydney Morning Herald úgy számolt be a hír hátteréről, hogy ők már korábban tudtak a színésznő új kapcsolatáról, és csütörtökön (tehát a színésznő bejelentése előtt egy nappal) fel is keresték őt, hogy kommentálja értesüléseiket. Levelükben azt írták neki, több forrásból is tudnak a kapcsolatról, és elég bizonyítékuk van ahhoz, hogy szombaton publikálják a hírt, a színésznőnek pedig másfél napot adtak, hogy nyilatkozzon. Wilson az újság megkeresésére nem reagált, helyette úgy döntött, megelőzi a leleplező cikket, és vállalta szexuális irányultságát az Instagramon. A Herald szombati cikke állítólag azt is sérelmezte, hogy a színésznő nem reagált a kérdéseikre, helyette megelőzte őket a bejelentéssel.

A cikk akkora felháborodást váltott ki, hogy a lap úgy döntött, leveszi azt, hétfőn pedig a szerző, Andrew Horney közzétett egy bocsánatkérést, amiben azt írja, rosszul kezelte az ügyet, soha nem állt szándékában megbántani a színésznőt, és főleg nem szerette volna kényszeríteni arra, hogy előbújjon. Ugyanakkor azt írja, szerinte nem hibázott, megszokott eljárás ugyanis, hogy az alanyoknak határidőt szabnak a válaszadásra, szerinte ugyanígy járt volna el, ha Wilson új párja nem nő, hanem férfi lenne.

„Meleg férfiként tisztában vagyok vele, milyen fájdalmas tud lenni a diszkrimináció. Az utolsó dolog, amit valaha is szeretnék tenni, az az, hogy valaki másnak fájdalmat okozzak” – írta publikációjában Horney, és hozzátette: „A Herald és én ezentúl másképp fogunk hozzáállni a dolgokhoz, és mindig figyelembe vesszük azt az összetettséget, amellyel az emberek szembesülnek szexualitásukkal kapcsolatban.”

A színésznő továbbra is rengeteg támogató üzenetet kap a közösségi médiában, amit a Twitteren köszönt meg. Azt írta, „nagyon nehéz helyzet volt, de megpróbáltam méltósággal kezelni”.

(BBC, Guardian)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!