Bödőcs a legjobban kereső magyar standupos

2022. június 6. – 09:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Forbes a nyilvános céges pénzügyi beszámolók alapján összeállította a pénzügyileg legsikeresebb magyar standup-előadók toplistáját. Nem meglepő módon 2021-ben az amúgy is legnagyobb sztárnak számító Bödőcs Tibor végzett az élen: 118 millió forintos árbevétel mellett 98 milliós profitot termelt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a beszámoló szerint 10 millió forintnyi adót fizetett a cége, egészen bámulatos, mennyire hatékonyan és nyereségesen dolgozik a legnépszerűbb magyar humorista. Még inkább figyelemre méltó, hogy a nyereséget Bödőcs nem fizeti ki saját magának osztalékként, hanem benn hagyja a cégben eredménytartalék formájában. Ez már évek óta így megy, a cége 269 milliós tartalékot halmozott fel. Nagyon érdekes lenne, de a céges beszámolóból nem derül ki a bevételek megoszlása. Bödőcsnél itt valószínűleg a standupos fellépések díjai mellett a könyvei, illetve a milliós nézettségű videókat futtató YouTube-oldala is sokat nyom a latban.

A hazai standupos világ többi szereplőjénél is az látszik, hogy sikerült talpra állni a járvány sújtotta éve után. A Forbes összeállításából válogatva:

  • Kőhalmi Zoltán 46 milliós árbevétel mellett 22 millió nyereséget produkált
  • Aranyosi Péter két cégén keresztül összesen 45 milliós forgalmat és 33 milliós profitot
  • Kiss Ádámnál 42 milliós bevétel és 22 millió nyereség az eredmény
  • Dombóvári István 12 millió forint forgalmat produkált, és kétmillió nyereséget

Hogy a nyereséggel mit kezdenek a standuposok, elég változó, Kőhalmi és Aranyosi például mindet felvette osztalékként, Kiss Ádám Bödőcshöz hasonlóan bennhagyta a cégben, míg Dombóvári a korábbi években felhalmozott eredménytartalékból fizetett ki 7 milliós osztalékot.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!