Csak magyar zene szól majd több üzletben és rádióban május 12-én

2022. május 2. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május 12-én ezer hipermarketben, üzletben és szállodában kizárólag magyar zene lesz majd hallható egy kezdeményezésnek köszönhetően – írja az MTI. Az Él a zene! nevű kezdeményezésnek az a célja, hogy előtérbe helyezze a hazai szerzőket és dalaikat.

Május 12. ezzel a magyar könnyűzene napja kíván lenni, reflektálva a járvány miatt nehéz helyzetbe került zeneipar helyzetére is – mondták a szervezők az MTI-nek. A főszervező, Nagy Szabolcs háttérzene-szolgáltatókkal egyeztetett, akik egy napra vállalják, hogy csak magyar zenét játszanak. Ennek köszönhető, hogy

csaknem ezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, ABC-ben és szállodában fog szólni kizárólag magyar zene május 12-én.

Több rádió és zenetévé is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a Manna FM, a Spirit FM, a Karc FM, a Magyar Katolikus Rádió, az FM103,8 Rock Rádió, a Klasszik Rádió, a Sláger és a Dikh TV. Van olyan platform is, amely egész napra vállalta, hogy csak magyar zenét játszik, míg mások az arány megduplázására tettek ígéretet.

A kezdeményezésnek négy ismert hazai zenész vagy dalszerző a nagykövete, lett köztük Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company énekese, gitárosa, Harcsa Veronika énekesnő, dalszerző, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője vagy éppen Tariska Szabolcs szövegíró.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!