A Minecraft a YouTube legnépszerűbb játéka, már egybillió megtekintéssel

2021. december 16. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube-on az egyik legnépszerűbb tartalom a videójáték, és azok közül is a Minecrafthoz köthető videók vonzzák a legtöbb kattintást. A kockás dizájnú játék most olyan teljesítményt ért el, amire még nem volt példa a kategóriájában: egybillió, azaz ezermilliárd megtekintést.

A Minecraft 11 év alatt hozta össze ezt, de mostani népszerűségét mutatja, hogy a megtekintések egyötödét, 200 milliárdot 2020-ban gyűjtötte be. A billiós mérföldkőre a YouTube és a játékot fejlesztő Mojang külön oldalt készített statisztikákkal, ezt itt lehet böngészni – az például szépen látszik belőle, hogy a játékhoz kötődő videós műfajok hogyan változtak az évek során.

A játék sztorifelelőse, Lydia Winters szerint a Minecraft azért olyan népszerű a videómegosztón, mert jól lehet vele történeteket mesélni. Jelenleg a legnépszerűbb tartalmak között szerepelnek az efféle animációk, amik között olyanokat is találni, amik már nem is a Minecraftot használják, hanem valamilyen más szoftverrel készültek. Ezeket is beleszámolták az egybillióba, így sok-sok millió letöltést hozott a platform egyik legnépszerűbb influencere, Jake Fellman is, aki száz rövid Minecraft-videót készített, nem a Minecraft motorjával.

A Minecraft első bétaverzióját 2009-ben publikálta készítője, a svéd Markus Persson. A szögletes grafikájú játékban eleinte túlélés volt a cél, aztán a netes közösség hamar talált benne egy nagyobb örömet, a közös építést. A játék gyakorlatilag egy sok ember által élvezhető virtuális legózást tett lehetővé, amiből olyan eredmények születtek, mint például a Trónok harca helyszínei kis pixelkockákból felépítve. Aztán bejöttek a történetmesélő videók, speedrunok és egyéb videós tartalmak, a játék sikerére felfigyelő Microsoft pedig 2014-ben 2,5 milliárd dollárért vette meg a Mojangot és a Minecraft jogait Perssontól. Jelenleg több mint 150 országból több mint 35 ezer tartalomgyártó vesz részt a játék YouTube-os közösségében.

Forrás. YouTube
Forrás. YouTube
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!