Felfüggesztette R. Kelly csatornáit a YouTube

2021. október 6. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megszüntette R. Kelly két csatornáját is a YouTube, miután a rappert mind a kilenc ellene felhozott vádpontban, köztük gyerekek szexuális kizsákmányolása és emberkereskedelem bűntettében is bűnösnek találta a New York-i bíróság a múlt héten – írja az NBC News. Az énekes-producer dalai és albumai továbbra is elérhetőek a videómegosztón, de az RKellyTv és az RKellyVevo nevű csatornák már nem elérhetőek, a YouTube az általános szerződési feltételek megszegésével indokolta a lépést.

A döntés indoklásában a YouTube is kiemelte, hogy szeretné megvédeni a felhasználóit, ugyanis az 54 éves, Grammy-díjas R&B énekes elleni egyik vádpont az volt, hogy ismertségét kihasználva szexuálisan bántalmazott kislányokat és fiatal nőket.

Az R. Kelly ellen felhozott vádpontok között szerepelt zsarolás, emberkereskedelem, bűnszövetkezet felállítása, gyerekek szexuális kizsákmányolása, emberrablás, vesztegetés és egy államközi emberkereskedelmi törvény, a Mann Act nyolcrendbeli megsértése. Ez azt jelenti, hogy az esküdtszék szerint Kelly egy bűnszövetkezetet irányított, amit azért hozott létre, hogy behálózhasson és szexuálisan kihasználhasson fiatalokat.

A New York-i tárgyalással párhuzamosan Chicagoban is van egy bírósági ügye, abban a vád gyerekpornó készítése és az igazságszolgáltatás akadályozása. Illinois-ban és Minnesotában szexuális bántalmazással vádolják. Ha ebben az ügyben is bűnösnek találják, a korábbi világsztár akár élete végéig is börtönben maradhat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!