Kedvcsinálót kapott Az Idő Kereke sorozat

2021. szeptember 3. – 00:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Idő Kereke forog, jönnek-mennek a korok. Emlékeket hagynak maguk után, amelyek lassan legendává halványulnak, majd mítosszá. Végül a mítoszt is rég elfelejtik, mielőtt a kor, amelyből ered, visszatérne…”

Aki olvasta Robert Jordantól Az Idő Kereke regényciklust, annak ismerős az idézet, aki meg nem, az fogja hallani eleget a regényekből készülő sorozatban. Az Amazon Prime-on a tervek szerint november 19-én bemutatkozó sorozat amolyan következő Trónok harca akarna lenni, és az alapanyag végül is megvan hozzá, mert a fantasy történet kellően hosszú és szövevényes. A sorozat most kapott egy kedvcsináló teasert, leginkább feltörekvő színészek hadonásznak benne mágikus cgi-effekteket előidézve, illetve feltűnik Rosamund Pike is, aki egyben az egyik producer és talán a legismertebb név a stáblistában.

A sorozatot az Amazon a Sonyval együtt készíti, és az a Rafe Judkins vezeti a gyártást, aki korábban a Chuckon és az Agents of S.H.I.E.L.D.-en is dolgozott íróként. Ha bejön az első évad, bőven lehet folytatni, mert Az Idő Kereke tényleg egész korokat ölel át (simán ugrik benne a cselekmény akár több ezer évet), és a teljes regényciklus 14 könyvből és egy előzményregényből áll. Igaz, ezekből csak 12-t írt Jordan, aztán meghalt. Jegyzetei alapján egy másik író, Brandon Sanderson fejezte be a monumentális történetet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!