Biszexuálisként coming-outolt Batman egyik Robinja egy új képregényben

2021. augusztus 11. – 14:37

frissítve

Biszexuálisként coming-outolt Batman egyik Robinja egy új képregényben
Tim Drake már 30 éve üldözi a bűnt – Kép: DC Comics

Másolás

Vágólapra másolva

SPOILER!

Tim Drake, a Batman-képregények harmadik Robinja csatlakozik az LMBT+-szuperhősök sorához – írja a Sky News. A Batman: Urban Legends képregénysorozat legújabb, hatodik számában Drake megmenti egyik régi barátját, Bernard Dowdot, aki ezek után randira hívja.

Mindez a Sum Of Our Parts háromrészes sorozatban történik. Dowd legutóbb 2005-ben szerepelt képregényben, de most újra felbukkant, és Drake-kel elmennek egy baráti vacsorára. Ezt sajnos megszakítja a Chaos Monster nevű gonosz, aki elrabolja Dowdot, akit így meg kell mentenie Drake-nek. Menekülés közben Dowd bevallja: tudja, hogy a haverja Robin, és bevallja, hogy szívesen folytatta volna a vacsorát.

A képregény végén Drake elmondja Dowdnak, hogy sokat gondolkodott azon az estén, de még nem biztos benne, mit is jelentett neki – viszont szívesen kiderítené. Dowd erre randira hívja, amit Drake elfogad.

A szerző, Meghan Fitzman a Twitteren azt írta, hogy a célja az volt, hogy megmutassa mindenkinek, hogy Isten szereti őket – függetlenül attól, hogy kihez vonzódnak. A történetet Belen Ortega rajzolta és Alejandro Sánchez színezte.

Fitzman szerint Drake még nem teljesen tudta kibogozni az érzelmeit, nem címkézné fel magát. Azt sem gondolja, hogy ez a szál eltörölné Drake Stephanie Brownnal való kapcsolatát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!