A Godzilla Kong ellen a járványév legsikeresebb mozifilmje

2021. április 11. – 19:18

frissítve

A Godzilla Kong ellen a járványév legsikeresebb mozifilmje

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap délután írják meg az amerikai filmes hírportálok a hétvégi mozis eredményeket, ezúttal is így történt. Az elmúlt bő egy év alatti járványidőszakban általában elég alacsony számok szerepeltek ezekben a jelentésekben, de ezúttal rekord dőlt: a Godzilla Kong ellen lett a járványév legsikeresebb filmje a mozikban. Egyelőre csak amerikai piacon, de nemsokára globálisan is az lesz.

Az óriásszörnyek csatáját feldolgozó cgi-orgia éppen olyan film, amit az ember nem a laptopján vagy a tévéjén akar megnézni, hanem hatalmas vásznon, így kicsit fellendítette a siralmas mozis bevételeket. Most a második hétvégi eredménye futott be, ez 13,4 millió dollárnyi bevétel volt az amerikai mozikban, amivel a Godzilla-film a hétvége legnézettebbje lett. Az előző hétvégén szintén első volt (a járványidőszakban igen magasnak számító, 48,5 milliós bevétellel), ezzel és a hétköznapokkal együtt a film már 69,5 milliónál jár. Ezzel megelőzte a járványév eddigi rekorderét, Cristopher Nolan Tenet című időutazós scifijét, ami 58,5 millióval került most a második helyre.

Globális piacon is napokon belül bekövetkezik a trónfosztás: a Tenet 365 millióval még az első, de a Godzilla Kong ellen már 357,8 millió dollárnál tart, és nagyon sikeres a távol-keleti piacokon (egyébként mindkét film a Warneré). Hozzá kell tenni, hogy Amerikában (és még néhány országban) most több mozi volt nyitva, mint a Tenet premierjének idején, szóval a szörnyeknek volt némi előnyük.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!