Milliárdos összeggel szerződtette le George RR Martint az HBO

2021. március 27. – 12:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Trónok harca bestseller sorozat szerzőjeként híressé vált George RR Martin 5 éves, exkluzív szerződést kötött az HBO-val – tudta meg a Hollywood Reporter. A lap értesülései szerint az író bőven nyolc számjegyű összeget kap, ami tízmillió dolláros nagyságrendet jelent, azaz minimum 3 milliárd forintot.

Hogy a mostani HBO-s együttműködés pontosan milyen projekteket takar, és megengedi-e Martinnak, hogy a könyvein is dolgozzon párhuzamosan, egyelőre nem ismert. Az tudható, hogy a HBO Max streaming szolgáltatásba rengeteg pénzt ölnek, hogy felvegyék a versenyt a Netflixszel és társaival, ahogy az is, hogy a Trónok harca különféle előzmény- és melléksorozataiban nagyon bízik a csatorna, és öt ilyenen is dolgoznak párhuzamosan. Emellett Martin még legalább két HBO-sorozatba segít be.

A Trónok harca alkotója mindent csinál, csak a könyveket nem sikerül befejeznie – írtuk nemrég, és a mostani HBO-szerződés is ezt erősíti. Nem véletlen, hogy a hírre a rajongók egyöntetű reakciója az volt, hogy akkor újabb hosszú éveket fog késni a regényfolyam befejezése. Ez azért is érzékeny pont a rajongótábor számára, mert szintén általános vélemény, hogy a regény tévésorozat-változatának a végét csúnyán elrontotta az HBO, és Martin szent küldetése, hogy a könnyvváltozattal kiköszörülje a csorbát. Csakhogy a sorozat utolsó két kötete, amit egyébként összesen 3000 oldalasra tervez Martin, nagyon régóta késik már. Az utolsó megjelent rész, a Sárkányok tánca 2011-es, és hat évig készült. A következő, utolsó előtti rész, a Tél szelei már tíz éve formálódik, Marin pedig idén 73 éves lesz, így a rajongók már azon kezdenek aggódni, hogy ezzel a tempóval az író képes lesz-e egyáltalán befejezni a történetet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!