Újra elhalasztották a Fekete özvegy premierjét

2021. március 23. – 21:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra elhalasztotta a Marvel a Fekete özvegy című képregényes-szuperhősös film premierjét. Az új bemutató dátuma július 9. Ezzel az eredeti tervekhez képest már 14 hónapot csúszik a film megjelenése – úgy, hogy már rég készen van, csak a járvány alatt bezárt mozik miatt nem volt értelme bemutatni. A nagy filmstúdiók jellemzően a streamingszolgáltatásokhoz menekülnek ebben a helyzetben, de a Marvel, illetve az anyacége, a Disney eddig ellenállt ennek. Egyrészt azért, mert a látványos szuperhősös akciófilmek igazán a nagy vásznon és a mozis hangrendszerrel hatásosak, másrészt elég nagy kockázat egy több százmillió dolláros filmet bedobni egy előfizetős szolgáltatás kínálatába.

Most azonban a cég beadta a derekát, és a Fekete özvegy a mozis premierrel egy időben elérhető lesz a Disney+ szolgáltatásban is. A csavar az a dologban, hogy az alap előfizetési díjjal nem lesz elérhető, csak a Premier Access nevű opcióval, 30 dollárért cserébe. Ez nagyjából három mozijegy árának felel meg Amerikában. Hasonló konstrukcióban és áron működik majd a 101 kiskutya élőszereplős feldolgozásának premierje is, május végén.

A Fekete özvegy különösen fontos mérföldkő lesz a Marvel gigantikus filmes vállalkozásában, ami eddig 23 filmből áll, amelyek összesen több mint 20 milliárd dollár jegybevételt termeltek. A történet a legutóbbi, Végjáték alcímű Bosszúállók-résszel eljutott egy sok sztoriszálat lezáró pontra, fontos karakterek haltak meg, de elhárult a világot fenyegető hatalmas veszély is. Innen kell most újraindítani a történetet, új, friss hősöket bemutatni, és persze új főgonoszt behozni, akit majd jó sok film múlva újra legyőznek a szuperhősök. A Fekete özvegy indítja el ezt az egész folyamatot (illetve valamennyire már elkezdte a legutóbbi Pókember-film, az Idegenben is), szóval elég nagy a tétje annak, hogy milyen lesz a film fogadtatása.

Addig is nézzük meg a film „végső” trailereként beharangozott előzetest tavaly márciusból:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!