Olyan szereplő tűnt fel a Godzilla vs. Kong utolsó trailerében, amitől az összes rajongó rettenetes izgalomba jött

2021. március 23. – 17:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Legendary Pictures a legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibón mutatta be az idei év mozis bestsellerének szánt szörnyfilmje, a Godzilla vs. Kong új trailerét. Ez az előzetes elvileg az utolsó a Kínában március 26-ra, nyugaton 31-re tervezett premier (a nyitva levő mozikban és az HBO Max streamszolgáltatónál egyszerre) előtt, ilyenkor szokás kiteríteni minden lapot, ellőni minden puskaport, hogy a várakozást a lehető legmagasabbra verje fel a stúdió a filmhez.

A különösebb filmművészeti mélységekbe nem merülő, de extrém látványos mozi alaphelyzete az eddigi trailerekből aránylag jól összeállt már. Eszerint Godzilla, aki a legutóbbi filmekben az emberiség védelmezőjeként szerepelt, váratlanul őrjöngő ámokfutásba kezd, és a pusztításának csak egy lény állhatja útját, aki az ő súlycsoportjából való: King Kong, az óriásgorilla.

Az új trailer annyiban folytatja az eddigiek hagyományát, hogy ez is főleg azt mutatja, hogy a két szörny változatos helyszíneken és módokon gyepálja egymást, az emberek meg nem nagyon értik, mi miért történik, és ki kivel van. Az előzetes utolsó másodperceiben aztán jön a csavar: néhány képkocka erejéig megjelenik a Godzilla-mitológia egyik leghíresebb szörnye, Mechagodzilla, az óriásrobot.

Mechagodzilla az újhullámos Godzilla-filmekben még nem szerepelt, a régi japán filmekben pedig hol földönkívüli betolakodó, hol emberkéz alkotta fegyver, amit a gonosz Godzilla ellen vetnek be. Vagyis ebből még nem nagyon lehet megjósolni, hogy ezúttal a jó vagy a rossz oldalon fog állni, bár a trailerben vörösen izzik a robot szeme, és ez a klasszikus hollywoodi ikonográfiában biztos jele annak, hogy negatív szereplőt látunk. Ha tippelnünk kéne, azt mondanánk, valami nagyon sötét összeesküvés, talán egyenesen Soros György ugrasztja egymásnak a két címszereplő szörnyet, akik aztán mégis összefognak a robot fenyegetése ellen, és egy irtózatos, CGI-animátorok légióit a végkimerülésbe hajszoló verekedésben bontják fémforgáccsá a film végére.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!