Élőben közvetíti az életét, amíg pénzt kap rá, és egyelőre nem látni az adás végét

2021. március 18. – 21:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitch közvetítőplatformon Ludwig Ahren nem kispályás, majdnem kétmillió követővel bír. Vélhetően növekszik a számuk a napokban, az influenszer ugyanis olyasmit talált ki, amivel rögtön ráirányult az online közvetítéseket követő közösség figyelme.

Ahren múlt hét végén indított egy közvetítést, amiben bejelentette, hogy a műsorfolyam addig nem áll le, amíg kapja az adományokat – írja a Gamestar. A Twitch egyik funkciója, hogy a tartalom előállítóját a nézők, követők adott időre szóló előfizetéssel segíthetik, és ezért pár dollárt fizetnek. Ahren közvetítésének része egy számláló, ami azt mutatja, hogy meddig tart még a közvetítés – ez mindig 10 másodperccel nő, valahányszor előfizetés érkezik a csatornájára. A számláló vasárnap indult, aznap lefekvéskor már 18 óránál állt, magyar idő szerint csütörtök este 9-kor pedig már 57 óránál tart, szóval elég messze még a vége.

Ahren saját kis Truma Show-ja jelenleg a Twitch legnépszerűbb közvetítése, amikor csütörtök este belenéztünk, az aktív nézőszám 65-70 ezer között mozgott. Pedig a tartalom nem túl érdekes: mi azt kaptuk el, ahogy Ludwig felkel, megreggelizik és beszélget egy barátjával a közvetítésről. Aztán a gép elé ült, de rövid idő múlva elment telefonálni egyet. Ezalatt előre elkészített reklámblokk futott, szóval a közvetítés nem rögzíti Ludwig minden személyes pillanatát, de például az alvása és a – nem teljesen meztelen – zuhanyzásai is szerepeltek a közvetítésben.

Az adás itt található, negyedik napja fut a streamelésmaraton. A rekord még messze van, azt egy GiantWaffle nevű influenszer állította be 2019-ben, amikor 572 órán keresztül közvetített. Egy ilyen maraton egyébként elég kimerítő, még akkor is, ha a közvetítő nem csinál sok mindent. Ha pedig az illető keveset alszik közben, nem is veszélytelen: 2017-ben egy streamer meghalt egy 24 órás közvetítés során.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!