Háborog az internet egy kis szelete, mert Lola nyuszi nem lesz szexszimbólum az új Space Jamben

2021. március 8. – 23:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Júliusban érkezik az új Space Jam, ezúttal LeBron James kosarazik majd a Bolondos dallamok karaktereivel. Az első film 1996-ban jött ki, így nemcsak az emberi főszereplő változott (az első részben Michael Jordan szerepelt), hanem a rajzolt karakterek is.

Lola nyuszi például nem úgy néz majd ki, mint egy Instagram-modell, ami sokakat felháborított a Twitteren. Az emberek azon vitatkoznak, hogy milyen hatással van társadalomra az, ha a politikai korrektség jegyében az alkotók kevésbé szexinek rajzolnak meg egy rajzfilmfigurát. Vicces rákeresni a közösségi oldalon, hogy Lola Bunny, de a találatokat nem nevezném gyerekbarátnak.

A rendező, Malcolm D. Lee 2019-ben látta először az eredeti filmet, és teljesen elájult attól, hogy nézett ki Lola.

„Túl volt szexualizálva, mint ha Betty Boopot összekeverték volna Jessica Rabbittel. (…) 2020-et írunk, fontos, hogy az erős női karakterek hitelesek legyenek. Szóval átdolgoztunk egy csomó mindent, nemcsak a külsejét – például, hogy megfelelő hosszúságú legyen a rövidnadrágja és nőies legyen anélkül, hogy tárgyiasítva lenne –, hanem igazi hangot is adtunk neki”

– mondta.

Inkább a belső értékeire koncentráltak: sportolói tehetségére, vezetői készségeire és a karakterére.

Az átírás egyik érdekessége, hogy hol mutatják be újra a karaktert: az új film története szerint miután nyertek Jordannel, Lola a saját útját kereste,

így kötött ki Themüszkirán, azaz Wonder Woman és amazonjai szigetén.

Ezek után elképzelhető, hogy több Warner Bros. által gondozott franchise is megjelenik majd a filmben, mint például bármi, ami DC, esetleg Mad Max vagy a Mátrix. Mint a Lego Movie-ban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!