Vidám dallammal keverte le a Twitch a Metallica BlizzConos online koncertjét

2021. február 20. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint a legtöbb konferencia, úgy a BlizzCon is az internetre költözött idén. Ennek ellenére találtak néhány híres fellépőt a nyitóünnepségre. DJ-ként Kristian Nairn, a Trónok Harca Hodorja lépett fel, őt nem sokkal később pedig a Metallica követte. Vagyis követte volna, de valaki a Twitchnél megijedhetett, hogy a zenekar perelni fog az előre megbeszélt, online tartott koncert streameléséért, ezért egy vidám, csilingelő dallammal lekeverte az együttest – írj az Eurogamer.

Az akciót csak a saját, Twitch Gaming csatornájukon hajtották végre. A Blizzard csatornáján, valamint a videót közvetítő többi csatorán nem történt változás. Egy óra 11 után nem sokkal lehet meghallgatni a meglehetősen feltűnő váltást. A chatbe is érdemes belenézni.

2020 májusában a nagy zenei kiadók hadjáratot indítottak a streamerek ellen. Több ezer figyelmeztetést olyanoknak, akiknek akár csak néhány másodpercnyi jogdíjas zene is megszólalt a streamjében, esetleg – akár több éves – visszanézhető felvételén. Nem valószínű, hogy a Metallica saját kiadója felszólalt volna a saját koncertjük ellen, de a Twitch valószínűleg nem akart kockáztatni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!