Két év múlva érkezik a film Willy Wonka csokigyárosról

2021. január 20. – 12:15

frissítve

Két év múlva érkezik a film Willy Wonka csokigyárosról
Gene Wilder Willy Wonkaként 1971-ben – Fotó: Archives Du 7Eme Art / Photo12 via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A tervek szerint 2023. március 17-én mutatja be a Warner Bros. a Wonkát, azaz a Roald Dahl Karcsi és a csokigyár című 1964-es könyvének édességmágnásáról szóló filmet – írja a Variety. A projekt már évek óta fut, a forgatókönyvet Simon Rich (SNL, Amerikai Pác) írta Paul Kinggel, a film producere pedig David Heyman (Harry Potter, Paddington) lesz.

Dahl regényéből két sikeres film is készült: az 1971-es verzióban Gene Wilder alakította a híres csokigyárost, míg a 2005-ös változatban Johnny Depp. Az utóbbit Tim Burton rendezte, így valamivel sötétebbre sikerült. Nem tudni, hogy a Wonkába belekerül-e a Depp által bemutatott verzió, miszerint Willy Wonka apja egy fogorvos volt, aki eltiltotta fiát az édességétől. Viszonyuk nem volt felhőtlen, így a felnőtt Wonka sem egy kifejezetten család- vagy gyerekbarát figura.

Az új filmről azon kívül, hogy készül, gyakorlatilag semmit nem tudni, így azt sem, hogy vajon a dolgos umpa-lumpák megjelennek-e benne.

Nem ez lesz az egyetlen film, ami a témában készül. A Netflix két animációs sorozaton is dolgozik, mindkettő Charlie és a csokigyár világában játszódik. Mindkettőt Taika Waititi írja, rendezi és producerkedi. Waititi rendezte korábban a Thor: Ragnarokot, a JoJo Nyuszit, valamint ő rendezi a következő Thor-filmet is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!