Itt az első – szó szerint – néhány képkocka a Trónok harca előzménysorozatról

2020. december 18. – 17:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO közzétett egy alig egyperces videót arról, hogy a közeljövőben milyen tartalmakat láthatnak majd a nézők az HBO Maxon.

Lesz egy csomó érdekesség Wonder Womantől kezdve Tiger Woods botrányain át a viktoriánus Angliába helyezett szuperhősös sorozatig (The Nevers), de a rövid kedvcsináló legnagyobb dobása egyértelműen az, hogy teljesen hivatalossá vált a Trónok harca előzménysorozat, nem véletlenül van a teaser végén. Kapunk szó szerint néhány képkockát a House of The Dragon című alkotásról, amiből kiderül, hogy mikor várható a bemutatója. A rövid videóban feltűnik egy sárkány is, de ez valójában a Trónok harca utolsó évadának egyik jelenetéből egy rövidke részlet.

Az előzménysorozat 300 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, a Targaryen-ház egyik zűrös korszakának eseményeit mutatja be, amikor testvér harcolt a testvér ellen, és persze voltak még sárkányok is bőven. A cél pedig a szokásos volt: ki kapja meg a Vastrónt?

Az első évad tíz részes lesz, a stáb nagyját már bemutatták, de folyamatosan érkeznek újabb és újabb nevek. A premierről pedig annyit tudni – szintén ebből a rövid teaserből –, hogy valamikor 2022-ben lesz esedékes.

A sorozat az eredeti regényfolyamot jegyző George R.R. Martin támogatását is élvezi, sőt az író azt mondta, hogy amikor 2016-ban először kezdtek tárgyalni az HBO-val a Trónok harca valamilyen formában történő folytatásáról, akkor ez volt az első történet, amit bedobott nekik, hogy érdemes lehet arra, hogy sorozat készüljön belőle.

Frissítés: cikkünk korábbi verziójában pontatlanul jeleztük, hogy a teaser végén megjelenő sárkány az új sorozatból lenne, a valóság ezzel szemben az, hogy a Trónok harca utolsó évadának egyik jelenetében tűnik fel így a sárkány.

(Rotten Tomatoes)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!