26 év után új Dizzy-játék jelenik meg pénteken az eredeti alkotóktól

2020. december 17. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb brit videojáték-sorozata a Dizzy volt, főleg ZX Spectrumon és Commodore 64-en aratott nagy sikereket – és mivel ez a két platform Magyarországon is nagyot ment, minden akkori gémer ismerte Dizzyt. Ezek a játékok amúgy egyszerű ugrálós-tárgyhasználós kalandok voltak, leginkább a cuki dizájn emelte ki őket a műfajból (hogy mást ne említsek, a címszereplő egy sétáló tojás).

A Dizzy-kultusz az elmúlt évtizedben a játékiparban tapasztalt retrohullámmal is erősödött. Annyira, hogy holnap, azaz pénteken meg is jelenik egy új Dizzy-játék, az eredeti platformjára, ZX Spectrumra, és az eredeti alkotóktól, vagyis az Oliver-ikrekről. A ma már 52 éves Andrew Nicholas Oliver és Philip Edward Oliver tervezte meg teljes egészében az új játékot, de a kivitelezést már lelkes orosz rajongókra bízták.

A játék címe Wonderful Dizzy, és a sztorija szerint Oz világán játszódik, vagyis Dizzy ezúttal a három ismert mesehősnek, az oroszlánnak, a madárijesztőnek és a bádogembernek fog segíteni. Mivel szerelemprojektről van szó – a játék készítése közben senki nem kért és kapott pénzt –, a Wonderful Dizzy ingyen letölthető lesz. Nem ez az első alkalom, hogy az Oliver-ikrek a 21. században összedobnak egy új Dizzy-játékot, korábban volt már egy kisebb, böngészőben játszható Dizzy-kaland, amivel egy róluk megjelent könyv kampányát támogatták. Ezúttal viszont az eredeti, spectrumos sorozat folytatódik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!