23 év után kap befejező évadot Lars von Trier kórházas sorozata, A birodalom

2020. december 17. – 20:50

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzetközi hírű dán filmrendező és botrányhős, Lars Von Trier a kilencvenes években készített egy nagy hatású kórházsorozatot A birodalom címmel, ami olyan volt, mint egy Dogma-filmbe oltott, skandináv Twin Peaks. Művészfilmes körökben elég nagy kultusza lett, de a három évadosra tervezet sorozatnak csak két évadja jelent meg: négy rész 1994-ben, négy pedig 1997-ben. Aztán két kulcsszereplő színész halála miatt A birodalom félbemaradt, sok nyitott kérdést hagyva a cselekményben. Ezek egy része lezárást kaphat, ugyanis 23 év után a Zootropa produkciós cég bejelentette, hogy elkészül a harmadik évad.

A sorozat angol címe The Kingdom Exodus lesz, öt epizódból fog állni, mind az ötöt Lars von Trier rendezi majd, sőt a forgatókönyvet is ő írja. Természetesen ugyanazon a koppenhágai idegklinikán fog játszódni, mint a korábbi évadok, de a szereplőgárda nyilván csak részben lesz ugyanaz, sok új szereplőre lehet készülni. A cselekményről semmi konkrétumot nem árultak el.

Az eredeti terveknek megfelelően a harmadik évad lesz az utolsó is. A forgatási munkák jövőre kezdődnek, a tervezett bemutató pedig valamikor 2022-ben lesz, a Viaplay nevű észak-európai streamszolgáltatón. A premierre a sorozat korábbi két évada is felkerül, felújítva.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!