Jobbra-balra dönti a rekordokat a Cyberpunk 2077

2020. december 10. – 11:57

frissítve

Jobbra-balra dönti a rekordokat a Cyberpunk 2077
Kép: Cyberpunk 2077 / CD Projekt Red

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcmillióan rendelték elő az év talán legjobban várt játékát, a Cyberpunk 2077-et – büszkélkedett a játékot fejlesztő és kiadó CD Projekt Red a Twitteren. Ez Daniel Ahmad elemző szerint akár több mint 500 millió dolláros, kiadás előtti bevételt jelenthet. A Rockstar a GTA V első napján 800 millió dolláros bevételről számolt be, amiben benne voltak az előrendelések és az első napi eladások is.

Mindeközben a PC Gamer azt írja, hogy az első nap már több mint 1 millióan játszották egyszerre a Steamen (egész pontosan 1 003 264-en). Az eddigi rekordot a Fallout 4 tartotta, azzal 2015-ben egyszerre 472 926-an játszottak. Ez a rekord azokra a játékokra vonatkozik, amelyeknek nincs többszemélyes játékmódjuk.

Mivel a Cyberpunk kijött konzolokra, GOG-ra, GeForce Now-ra és Stadiára, nem tudni, hogy pontosan hányan játszottak a játékkal – csak annyit, hogy biztos több mint egymillióan. A játékosokon kívül még egymillióan néztek streameket a Twitchen.

A játék a kritikusoktól eddig kapott hideget-meleget, de összességében a sok hiba ellenére jók a vélemények. Természetesen mi is teszteljük, cikkünkkel hamarosan jelentkezünk.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!