Magyar pezsgő is nyert aranyérmet a pezsgők idei világbajnokságán

2020. november 23. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC) a Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője, illetve a somlói borászat két ezüstöt is elhozott, írja az MTI.

A CSWWC a legnagyobb olyan nemzetközi verseny, ami kizárólag pezsgőkre fókuszál. A verseny három zsűritagja két héten át vakkóstolást tart a benevezett pezsgők között, a kóstolás végén pedig kiosztják az arany- és ezüstérmeket a nyerteseknek (bronzérmük nincs). A díj elnyeréséhez mindhárom zsűritag egyetértése szükséges.

A hét éve minden évben megtartott versenyre idén rekordszámú, 1073 nevezés érkezett be a világ mintegy 30 országából. A háromfős zsűri egy angliai birtokra vonult el a kóstoláshoz és végül 128 arany és 237 ezüstöt osztottak ki. A kelet-európai régióból csak Magyarország és Bulgária ért el helyezést. Az év Pezsgőkészítője a francia Louis Roederer lett.

A Kreinbach birtok három érmet hozott el, 2016-os magnum pezsgője az aranyat, míg a Prestige Brut és a Prestige Brut 2016 Magnum pezsgője ezüstérmet. A verseny ezzel még nem ért véget, a nagydíjakat, világbajnoki trófeákat és az abszolút világelsőt december 7. és 11. között hirdetik majd ki online.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!