Idén még a híres New York-i karácsonyfa sincs a legjobb formájában

2020. november 19. – 06:01

frissítve

Idén még a híres New York-i karácsonyfa sincs a legjobb formájában
Fotó: Cindy Ord/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Nem a megszokott, a tökéletesség látszatát keltő fenyőfából lesz 2020-ban a Rockefeller Center karácsonyfája. A 23 méter magas fa megérkezett Oneonta városából, New York állam erdős részéről, és azonnal be is indította a kommentsereget a a Rockefeller Center bejegyzése alatt, sokak szerint ugyanis a kopasz csúfság nem méltó a hagyományhoz.


A Rockefeller Centert tulajdonló cég a BBC-vel azt közölte, a fa éppen megfelel a 2020-ban történteknek, és büszkék arra, hogy a járvány alatt is folytatódik a hagyomány. A Twitteren pedig visszakérdeztek a kritikusoknál:

„ki nézne ki jobban két nap utazás után? Egyébként pedig amikor feldíszítik és kivilágítják a fát, sokkal szebb is lesz”

– tették hozzá.

Idő közben az is kiderült, hogy egy picike baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül, most egy közeli madárrezervátumban ápolják. A BBC beszámolója szerint a madarat a munkások találták meg, akik a fenyőt a New York állambeli Oneontából a nagyvárosban szállították.

A madarat, melyet Rockefellernek neveztek el, a rezervátumban megitatták és „annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni”, mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett.

„Az a csoda, hogy nem zúzták össze” – tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója.
Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére a bagoly kitűnő állapotban van.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!