Megszűnik az Elle magazin

2020. november 12. – 18:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

November 13-án utoljára jelenik meg az Elle Magyarország – írja a Kreatív a magazint kiadó Central Médiacsoport közleményére hivatkozva.

Az Elle magazin először 2001 szeptemberében jelent meg Magyarországon, a közlemény szerint szabadságra és merészségre buzdítva olvasóit. Az ELLE volt az első a hazai divatlapok között, melynek címlapján smink nélküli, plus size, kerekes székes és transznemű modell szerepelt. Valéria Bessollo Llopiz, az ELLE nemzetközi igazgatója méltatta a Liptai Lívia vezette magyar csapatot, és hozzátette: „Szomorúak vagyunk, hogy ez a csodálatos kaland most véget ér, de reméljük, hogy a közeljövőben újra folytatódhat”.

Az utolsó szám borítóján azért ott egy kérdőjel
Az utolsó szám borítóján azért ott egy kérdőjel

A közlemény szerint a magazin kampányaiban a nők helyzetének javítása volt a központban, a lap aktívan foglalkozott a kisebbségek helyzetével, és olyan, női lapokban ritkán helyet kapó témákkal, mint a női drogfogyasztás vagy a prostitúció. Kiállt a nemi egyenlőtlenségek felszámolásáért a munkahelyen, és a nők számának növeléséért a STEM szektorban. Pályázatokkal segítette a fiatal művészek pályakezdését, a márka főbb eseményein pedig fontos társadalmi kérdésekben szervezett beszélgetéseket.

„Az ELLE Magyarország bezárásával a hazai sajtópiac egyik legszínesebb, leginkább előremutató, a valóságra leginkább reflektáló divatmagazinja szűnik meg 2020 végén. Köszönjük a szerkesztőségi csapat kreatív és innovatív munkáját” – nyilatkozta Lipták Tímea, a Central Médiacsoport magazin-üzletágának igazgatója.

Az utolsó lapszám és az elle.hu december 31-ig érhető el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!