Szimfonikus zenével lesz látható az idén 20 éves Shrek 2 Budapesten! (x)

2024. október 14. – 09:56

Szimfonikus zenével lesz látható az idén 20 éves Shrek 2 Budapesten! (x)

Másolás

Vágólapra másolva

Egy egészen különleges eseménynek lehet elsőként szemtanúja a magyar közönség novemberben, hiszen a Dreamworks sokak által szeretett és ismert filmalkotása, a Shrek 2 egy eddig még sosem látott köntösben fog életre kelni a budapesti Papp László Sportarénában.

A Shrek 2. részét 2004-ben mutatták be és azóta milliók váltak örök rajongójává ennek az animációs filmvígjátéknak. A most 20. évfordulóját ünneplő mese élő szimfonikus zenével kísért filmvetítés formátumában először kerül közönség elé, Európában egyedülálló módon, melyet a hazai közönség Budapesten tekinthet meg, 2024. november 29-én.

A Shrek 2, a sokak által szeretett animációs filmsorozat legsikeresebb filmje, amelyben Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Antonio Banderas, John Cleese és Julie Andrews énekesi tehetségükkel, valamint az elismert zeneszerző, Harry Gregson-Williams varázslatos szimfonikus zenéjével találkozhatunk.

A filmsorozat ezen részében Shrek és Fiona hercegnő visszatérnek nászútjukról és meghívást kapnak Fiona szüleihez, a messzi-messzi királyság királyához és királynőjéhez, ami arra kényszeríti Shreket, hogy szembenézzen eddigi legnagyobb kihívásával... az apósával! Shrek és Fiona nem is sejtik, hogy házasságuk meghiúsította a király terveit lánya jövőjével kapcsolatban, és a sajátjával kapcsolatban is. Mindezek után a nagyhatalmú Tündérkeresztanya, a jóképű Daliás Herceg és a híres ogregyilkos Csizmás Kandúr segítségét kell igénybe vennie, hogy visszaállítsa a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” sajátos verzióját.

Az esemény számos aspektusából tekintve mondható egyedülállónak, hiszen amellett, hogy hazánkban debütál először a film élő zenei koncepcióban, a zenekart Julian Bigg brit zenész és karmester fogja vezényelni, aki több, mint 40 éve játszik világhírű eseményeken. Mindamellett, hogy számos, világviszonylatban ismert eseményen mutatta már meg fantasztikus virtuóz tehetségét, a híres zenész 15 éven át volt zenei felelőse II. Erzsébet királynő hivatalos ünnepségeinek.

A Film in Concert koncepció hatalmas sikernek örvend, hiszen olyan filmalkotások kaptak már élő zenei kíséretet, mint például a Star Wars filmek, A Karib-tenger kalózai, vagy a már sokat emlegetett Shrek.

A rendezvényen előadó zenekar a Duna Szimfonikus Zenekar lesz, amely már 1961 óta oszlopos tagja a hazai zenei életnek. Az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát mind a mai napig átadják koncertjeiken. A nemzetközi zenei életben nemcsak mint koncertszimfonikus zenekar ismertek, hanem mint operett-, opera-, balett- és oratóriumelőadások kísérő zenekara is. Szakmai precizitásukat, szenvedélyüket nemcsak saját koncertjeiken, hanem a már 2023 óta futó Kincsem – Cinema and Symphony nevű eseménysorozaton is megismerhette már az ország. Több, mint 10 városban volt már látható a magyar Kincsem film élő zenei vetítéssel, közelebb hozva a hazai közönséghez a Film in Concert varázslatos világát.

A Shrek 2 in Concert című esemény tehát minden tekintetben úttörő és utánozhatatlan eseménynek ígérkezik és minden korosztály számára garantált szórakozást fog nyújtani, hiszen az összes zenés tündérmese a szemünk és fülünk hallatára válik valóra!

További információt az eseményről az alábbi linken lehet elérni, a jegyekkel kapcsolatban pedig itt lehet tájékozódni.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Fair Media Production Kft.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!