10+1 ok, amiért sulikezdéshez jól jön egy számla és egy kártya

2024. szeptember 2. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Ma a zsebpénz nem feltétlenül vágható zsebre, rengeteg mindent online vásárolunk, és a pénzügyi tudatosság sem a perselyben gyűjtött aprópénzzel kezdődik. Előbb-utóbb mindenkinek lesz számlája és kártyája, a kérdés inkább csak az, hogy mikor. Az Erste ajánlata kapcsán mutatjuk, hogy miért érdemes akár már az idei tanévben saját számlát nyitni a gyereknek.

Lássuk a videóban felsorolt előnyöket részletesebben az Erste diákszámlája és a George applikáció kapcsán!

A diák kedvezőbb feltételekkel intézheti banki ügyeit, hiszen az Erste diákszámlának nincs havi számlavezetési díja, a George App használata sem kerül pénzbe, és a tranzakciófigyelő üzenetküldést, az Őrszem szolgáltatást is havidíj mentesen veheti igénybe. Háromezer forintot sem elérő kártyadíjjal kell számolni induló költségként és évente.1

Bolti fizetésre nem csak egyszerű a bankkártya és a telefon használata, hanem biztonságos is, online vásárláshoz pedig nélkülözhetetlen. Probléma esetén pedig gyorsan zárolható vagy letiltható a kártya az appon keresztül és napi vásárlási limit is beállítható.

Vannak élethelyzetek, amikor jól jön, hogy bármikor utalhatnak a gyerek számlájára a rokonok és barátok, arról nem is beszélve, hogy az ösztöndíj vagy a zsebpénz is érkezhet ide. Könnyen szét is dobható a mozijegyek ára vagy a vásárolt ételek-italok költsége a George App-on fizetési kérelem indításával. Ráadásul az alkalmazás segítségével visszamenőleg követhető, mindig tudható, hogy mi történik a számlán a pénzzel.

A diák könnyen megtanulhat takarékoskodni is céljai elérése érdekében, ami szintén a pénzügyi tudatosság fontos eleme. A tudatos pénzkezelés egyik sarokköve a rendszeres megtakarítás, amit a George Appban Célbetét megtakarítási számlára utalhat. A megtakarításait el is nevezheti az adott célra a George-ban, így könnyebben összejön a szükséges összeg.

Fizetni is egyszerűbb kártyával, telefonnal – Kép: telex.hu
Fizetni is egyszerűbb kártyával, telefonnal – Kép: telex.hu

Annak a diáknak pedig, aki bármilyen, akár időszakos munkát tervez vállalni, mindenképp kell egy bankszámla, ahova a fizetését utalják majd. 16 éves kortól diákként is élhet a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, összesen 150 ezer forintig. Akár át is válthatja a pénzét más devizára (ha már deviza számlája is van) egyszerűen, a George segítségével – így is félretehet, vagy költhet utazás közben, esetleg online. A devizaszámlájához sem kell új kártyát igényelnie, mivel a bankkártyát pár kattintással átkötheti a devizaszámlájához.

Értékes bónuszok

Pénzvisszatérítés vagy Moneyback 2: 16 éves kortól még kereshet is a diák, ha egyes, a George App Moneyback fülén felsorolt üzletekben vásárol, ahol 20-40, folyamatosan frissülő ajánlat érhető el. A vásárlás összegének akár 5-10 százalékát is visszatérítik neki, amit havonta egy alkalommal írnak jóvá a számláján.

Most 40 ezer forinttal jutalmazza az Erste, ha online, egyedül (18 éves kor alatt szülői támogatással) először nyit diákszámlát bankkártyával 2024.10.31-ig. A számlanyitás után azonnal használhatja a számára készített, a George Appban rögtön elérhető digitális kártyát, nem kell megvárni, amíg a fizikai kártya megérkezik. A kedvezményt akkor kaphatja meg, ha 2024.06.30-án nem volt erstés lakossági bankszámlája, a betéti bankkártyáját a számlanyitást követő hónap végéig aktiválja és nem módosítja a bankszámlát másik díjcsomagra és nem szünteti meg legalább 2 évig.3

Ráadásul most egyedi YKRA x Erste övtáskát kap ajándékba, ha első alkalommal nyit diákszámlát az Ersténél 2024. 09.30-ig.4

1 A havi ügyfélkapcsolati díj e-kivonattal 0 Ft/hó. Ha nem teljesíted az e-kivonat feltételt, akkor 280 Ft/hó. A bankszámla díjait és választható kedvezményeit a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény 2.1. mellékletében találod.

A Mastercard Diák bankkártya kibocsátási díja és éves kártyadíja: 2 692 Ft. A bankkártya kondíciókat a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény 3. melléklete tartalmazza.

2 A Moneyback kedvezményprogram részletes feltételeit az Egyéb hirdetményeink között találod.

3 A 40 ezer Ft-os összeget a számlanyitást követő második hónap utolsó napjáig kapja meg a bankszámlájára, ha a számla és a bankkártya él és nincs tartozás a bankszámlán akkor, amikor a Bank az akció feltételeinek teljesülését vizsgálja.

3 és 4 Az akciók részletes feltételeit a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény 4. sz melléklete tartalmazza.

A cikk megjelenését az Erste Bank támogatta

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!