A semmiből visszakapta egy csomó nagy elérésű Twitter-profil a kék pipát

2023. április 23. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg sohasem lesz vége annak a szenvedésnek a Twitternél, ami azóta kezdődött, hogy Elon Musk dollármilliárdokért megvette a céget. Musk egyik óriási találmánya az volt a Twitter élén, hogy a hitelesítésre használt kék pipát elvette minden profiltól, és csak azok kapták meg, akik havonta előfizetnek a szolgáltatásra. Ezzel gyakorlatilag megvásárolhatóvá tették a hitelességet bizonyító vizuális jelzést a Twitteren.

A döntés ellen sokan kikeltek, és nagyon sok pénzt sem keresett ezzel a Twitter. Most a BBC írja, hogy a semmiből egy csomó nem fizető profil is visszakapta a kék pipát, mint Beyoncé, Harry Kane vagy Victoria Beckham, de újságírók és médiacégek is hasonlóan jártak. A BBC is megjegyzi, hogy ők is visszakapták a korábbi aranyplecsnit a profiljukra, pedig nem is fizetnek a Twitterért.

A jelenség alapvetően a népszerű profilokat érinti, de van köztük olyan is, amelynek nincs egymillió követője. Hivatalos infó ugyan nincs, de egyes felmérések szerint március óta kevesebb mint 400 ezer felhasználó fizet világszerte a Twitterért. Mindeközben Elon Musk azzal van elfoglalva, hogy kutyás mémre cserélje a cég logóját és óvodás szóviccet csináljon az egyik irodájuk feliratából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!