Bakondi: Idén már hét rendőr sérült meg a határsértők miatt

2023. augusztus 29. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Rendkívüli az illegális bevándorlók aktivitása a magyar–szerb határszakaszon” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden, amit az MTI szemlézett.

Bakondi György állítása szerint „Ásotthalom és Mórahalom térségében 140-180 tagú csoportok jönnek át a kerítésen létrákkal, és tesznek kísérletet a védelmi erők lerohanására, emellett aktívak az embercsempészek is, akik az átjutottakat próbálnák továbbvinni”.

A főtanácsadó szerint „a rendőrség és a határvadász alakulatok harcban állnak, az illegális migránsok rendszeresen támadják a műszaki akadályrendszert, a rendőrség járműveit, fahusángokkal, kövekkel és csúzliból kilőtt fémgolyókkal a rendőröket is, közülük idén már heten sérültek meg”.

Bakondi beszélt a határ szerb oldalán zajló folyamatokról is, mint mondta, a határ közelében „megjelentek a fegyverek”, „kis mélységben, lakott területen kritikussá vált a közbiztonsági helyzet”. A Telex pár napja riportban mutatta meg, mi történik Szabadkán és a környékén, cikkünket itt tudja elolvasni.

Az ORFK napi jelentésében egyébként azt írta, hogy a hétfői nap során összesen 664 határsértőt tartóztattak fel és 170 embert akadályoztak meg az ország területére történő illegális belépésben. Ebből csak Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 18 esetben összesen 630 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom és Zákányszék közigazgatási területén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!