Engedély nélkül, késő este ment be Novák Katalin irodájába egy momentumos, a párt kirúgta

2023. január 11. – 16:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum-frakció egy próbaidőn lévő munkatársa októberben „a késő esti órákban az Országházban benyitott egy olyan irodába, amelybe nem volt belépési jogosultsága”, ez pedig a párt szerint „teljességgel megengedhetetlen és elfogadhatatlan viselkedés”, így az illetőt azonnali hatállyal elbocsátották, írta a Momentum a Telex megkeresésére.

Az érintett iroda pedig éppen Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodája volt.

Megkérdeztük a pártot, hogy szerintük a kirúgáshoz elég indok-e az, ha valaki benyit más irodájába, vagy ott esetleg valami más is történt, mire úgy válaszoltak: Nováké „egy olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk”.

A párt szerint a kilincselés utáni napon személyesen és levélben is megkeresték Kövér László házelnököt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőit és Novák Katalint is, és megmondták nekik, hogy ők az egész cselekedetet elítélik.

Az ügyben kérdéseket küldtünk Kövér Lászlónak és a parlamentnek is. A parlamenti sajtótól azt a választ kaptuk, hogy „az ön által feltett kérdések nem érintenek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatokat.”

Frissítés: A cikk megjelenése után az ügyben megkérdeztük Novák Katalinék véleményét is, a Sándor-palota sajtósa pedig úgy válaszolt, „Novák Katalin köztársasági elnök a Momentum elnökének azonnali bocsánatkérését tudomásul vette, és a történteket a maga részéről lezártnak tekinti”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!