Férfiként regisztrált egy zalai nő, és aktfotókat követelt a barátnőjétől, majd megzsarolta őt

2021. január 14. – 13:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hamis netes profillal, gyilkossággal fenyegetőzve zsarolt ki majdnem másfél millió forintot barátnőjétől egy zalai asszony, idézi az MTI a Zala Megyei Főügyészséget.

A 32 éves zajki nő Németh Róbert néven hozott létre kamuprofilt egy közösségi oldalon, és így vette fel a kapcsolatot a barátnőjével. Azt állította, hogy a férfi az egyik ismerősének a testvére.

„Németh Róbert” azt a látszatot keltette, mintha érdeklődne a nő iránt, ezért aktfelvételeket is kért tőle. A megtévesztett nő ezeket éppen a barátnője segítségével készítette és küldte el.

A szegénységben élő, több gyermeket nevelő vádlott a kamuprofillal 2018 márciusától különböző összegeket kezdett követelni a nőtől azzal, hogy a pénzt majd a barátnőjének és az ő 41 éves ismerősének adja át. „Németh Róbert” azzal fenyegetőzött, hogy ha a nő nem fizet, elrabolja és megöli a férjét és a fiát, a fotókat pedig nyilvánosságra hozza.

A megzsarolt nő a férjének azt mondta, hogy akkor készültek róla olyan fotók, amikkel megzsarolták, amikor korábban Svájcban prostituáltként dolgozott. A közfoglalkoztatottként dolgozó, majd szociális segélyből élő nő alkalmanként tíz- vagy százezreket fizetett a fenyegető üzenetek után. Néha a családi pótlékhoz nyúlt vagy eladott ezt-azt, például a szociális támogatásként kapott tűzifát. Miután a megfenyegetett nő ismerősétől már kölcsönt is kért a kifizetésekre, tavaly januárban a férje vette rá, hogy jelentse fel a zsarolót.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség fenyegetéssel elkövetett zsarolásért emelt vádat az álnéven fenyegetőző nő és társa ellen, akik legalább 1,4 millió forinthoz jutottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!