Izrael nem adott ki hivatalos nyilatkozatot, de már most ráugrott a nemzetbiztonsági miniszter posztjára az iráni média

2024. április 19. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli kormány péntek reggel még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy valóban ők lennének felelősek az Iránt célzó csapásokért. Ugyanakkor a különböző izraeli politikusok X-en már utalgattak a támadásra.

„Jó reggelt, kedves izraeli emberek. Egy olyan reggel, amelyen büszkén emeljük fel a fejünket. Izrael egy erős ország. Szerezzük vissza az elrettentés erejét” – írta Revital „Tally” Gotliv, az izraeli parlament egyik képviselője, minden bizonnyal a csapásokra reagálva.

Emellett Itamar Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter is reagálni látszott a történekre. Egy szót ír héberül az X-en: „Béna”. Ő korábban arról beszélt, hogy Izrael válasza az iráni támadásra nem lehet gyenge.

Az iráni állami média válaszolt Ben Gvir bejegyzésére. A Tasnim félhivatalos iráni hírügynökség úgy értelmezte a miniszterszavait, hogy az saját országára mondta, hogy béna volt.

„Az izraeli hatóságok saját magukat gúnyolják!” – írták az X-en.

Ugyanakkor maga az iráni kormány sem közölte egyelőre, hogy honnan érkezhetett a támadás, ahogy az izraeli hadsereg sem kommentálta a történteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!