A kínai három királyság legelismertebb hadvezére Tokióban csapatja a Bulikirály japán feldolgozására

2022. április 12. – 10:59

A kínai három királyság legelismertebb hadvezére Tokióban csapatja a Bulikirály japán feldolgozására
Forrás: Ya Boy Kongming! / avex pictures

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt néhány év teljes őrülete után tényleg kevés dolog maradt, amin őszintén meg lehet még lepődni, de az utóbbi időszakban úgy érződik, mintha azt a kevés dolgot is gyorsan megpróbálná kipörgetni az univerzum, mielőtt aszteroida csapódik a Földbe, esetleg valami ennél is értelmetlenebb dolog történik. Erre engedett következtetni például a választás előtt egy nappal Twitchen gigachadező Márki-Zay Péter is, de mindenképpen ide sorolnánk azt is, hogy

ahogy arra egy olvasónk felhívta a figyelmünket, a tavaszi animeszezon egyik új címe, a Ya Boy Kongming! főcímdala konkrétan Tarcsi Zoltán, alias Jolly méltán híres, Bulikirály című mulatós számának a japán változata.

Igen, szerintünk is hihetetlen, de tényleg így van. Még találgatni sem kell, hogy véletlenül hasonlít-e ennyire a két szám, mert Tarcsi zeneszerzőként fel is van tüntetve, a japán verzió címe pedig Chikichiki Banban, míg a Bulikirály Jolly hivatalos YouTube-csatornáján Ciki Ciki Bam Bam néven is fut. Az eredeti verzióhoz képest (amit ide kattintva lehet meghallgatni) nemcsak a szöveg változott japánra, még nyakon is öntötték egy kis eurobeattel a Bulikirályt, így született meg ez a dal:

És ez még csak a kezdet, maga az anime még annál is zavarba ejtőbb, hogy egy japánná átalakított magyar mulatóst használtak fel hozzá. A középpontban a kínai Han-dinasztia bukása utáni három királyság korának legelismertebb hadvezére, a rengeteg csatát átélt Csu-ko Liang (Zhuge Liang, vagy más néven Zhuge Kongming) áll, aki halálos ágyán azt kérte, hogy egy békésebb világban szülessen újra. Kongming végül a modern Tokió bulinegyedében köt ki, ahol találkozik egy feltörekvő énekessel, és végérvényesen fejest ugrik a tokiói éjszakai életbe.

Ha pedig ez sem lenne elég, azt is érdemes kiemelni, hogy (számomra mindenképpen) meglepő módon a Bulikirály már rég kitört Magyarországról, legalábbis abból ítélve, hogy több milliós nézettségű koreográfiák vannak fent hozzá YouTube-on. A dalt ránézésre egy Hantos Djay nevű olasz csávó fedezte fel még 2019-ben, de azóta Dél-Koreából is töltöttek fel koreográfiát hozzá, szóval ki lehet jelenteni, hogy világszerte ismert szám lett belőle. És akkor a végén még említsük meg, hogy a Bulikirály, így nyilván a Chikichiki Banban dallama is kísértetiesen hasonlít a német Sash! 1997-es (itt eredetileg 1996 szerepelt, ezt javítottuk) klubslágerére, az Ecuadorra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!