A Magyar Nemzet megkérdezte a saját főszerkesztőjének a szervezetét, hogy be szabad-e engedni a sajtót a kórházakba

2021. április 06. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen parádés megoldást választott arra a Magyar Nemzet, hogy a lehető leghitelesebb forrásból értesülhessen arról, hogy szakmailag mennyire megalapozott a kormánytól független sajtó (köztük a Telex) kérése, hogy a járvány alatt engedje a kormány kórházakban dolgozni a médiát. Nemrég a Telex és más szerkesztőségek is nyílt levélben fordultak a kormányhoz, hogy bőven egy évvel a járvány kitörése után végre engedjék be a sajtót forgatni a kórházakba, hogy a magyar állampolgárok hitelesen tájékozódhassanak az ottani állapotokról, ahogy erre volt példa Felvidéken és Erdélyben is.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a lehető legegyszerűbb módon hárította a kérdést, de közben hosszú idő után, a nyílt levél megjelenése után nem sokkal ismét kórházi fotókat kezdett el közölni az MTI is. Egyébként a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is külön jelezte már a kormánynak, hogy adjanak lehetőséget a sajtónak beszámolni a kórházi állapotokról a járvány alatt. Ezért a Magyar Nemzet a lehető leghitelesebb forrást kereste meg, hogy szakmailag tényleg megalapozott véleményt kaphassanak a témáról:

a saját főszerkesztőjük által elnökölt kormányközeli szervezetet.

A Magyar Nemzet le is hozta a „Médiaszövetség: Az újságírói munkának a segítségnyújtásról kell szólnia” című cikkét, amelyben a Magyar Nemzeti Médiaszövetséget idézik a kérdéssel kapcsolatban. Csak azt felejtik el a cikkben jelezni, hogy a Magyar Nemzeti Médiaszövetségnek az a Toót-Holló Tamás az elnöke, aki teljesen véletlenül a Magyar Nemzet főszerkesztője is egyben. Az egészben a legszórakoztatóbb, hogy a cikk interjúszerűen készült, de nem említik meg benne, hogy „a médiaszövetség” részéről pontosan ki a megszólaló, így az a bravúros helyzet is létrejöhetett, hogy

a Magyar Nemzet újságírója a saját főnökét kérdezgette a média szerepéről a kórházi tudósítások témakörében.

A Média1 azt is megjegyzi a témában, hogy Toót-Holló különösen jól fekszik a kormánynál, hiszen az elmúlt időszakban összesen 34 millió forintos állami támogatást kapott közpénzből olyan projektekre, mint például az „Aranyhajú hármasok nemzeti identitást erősítő mítoszrekonstrukciós projekt”.

(Mérce, Média1)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!