Egy kupac büdös, olajos anyaggal leöntött apróval fizettek ki egy férfit, aki felmondott az USA-ban

2021. március 25. – 17:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai férfi felmondott az autószerelő műhelynél, de sokáig csúszott az utolsó fizetése. Mikor perrel fenyegetőzött, megkapta a 915 dollárját, méghozzá 91 500 egycentes formájában – írja a New York Times. Az érméket valamilyen olajos anyaggal vonták be, a férfi szerint szervokormány-folyadékkal.

Andreas Flatent korábban úgy vette fel az A OK Walker tulajdonosa, Miles Walker, hogy megegyeztek, hogy Flaten mindennap ötkor végezhet, hogy el tudjon menni a kislányáért. Ez a járvány miatt még fontosabbá vált, mert a bölcsőde egyre korábbra várta a szülőket. Flaten szerint egyre ritkábban jöhetett el ötkor, amit szóvá is tett. Ezek után többször is összeveszett a főnökkel, majd benyújtotta a felmondását.

Az utolsó heti bérét hónapokkal később sem kapta meg, ezért Flaten megkérte a munkaügyi minisztériumot, hogy segítsenek. A minisztérium háromszor is felvette a kapcsolatot Walkerrel. Március 12-én egy hosszú hajú férfi (aki Flaten szerint a műhelyben dolgozik) becsöngetett az otthonánál, hogy a pénzt a beállóján találja. Mikor egy órával később megpróbált kihajtani az autójával, észrevette a kupac aprópénzt, ami elállta az útját. A barátnője Instagramra feltöltött videókban mutatta meg, hogy minden érme valamilyen fura anyaggal van bevonva, valamint a kupac tetején heverő üzenetet, ami egyszerűen csak annyi volt, hogy „Fuck you!”

Talicskával hordták fel a centeket a garázsba, de nem volt könnyű dolguk, mert mindegyik csúszott. A nagyjából 213 kilónyi érme a talicskát is megviselte, kicsit összeroskadt. Flaten megpróbálta különböző tisztítószerekkel egyszerre lemosni az érméket, de nem sikerült:

az összeset egyesével kell letörölgetnie, 5 dollárhoz két óra kellett.

Még meg sem számolta, hogy valóban 915 dollárt kapott-e.

Félreérthetetlen üzenet a kupacon – Kép: Olivia Oxley / Facebook
Félreérthetetlen üzenet a kupacon – Kép: Olivia Oxley / Facebook

„Nem számít – kifizettem, csak az számít”

– mondta Walker a CBS46-nak. Azt is mondta, hogy nem emlékszik, hogy otthagyott volna egy kupac aprót egy volt alkalmazottja beállóján.

Bár a műhely egyik alkalmazottja a New York Timesnak azt mondta, hogy az incidens óta még több ügyfelük van, a Yelp nevű vállalkozás-értékelős oldalon már másfél csillagra pontozták le a céget az eset miatt. A cég egyébként szállított autókat például Clint Eastwood egyik filmjéhez, Az utolsó csavarhoz.

Volt, aki azt javasolta Flatennek, hogy jelentse fel a volt főnökét a környezetvédelmi hatóságoknál, de a férfiban az is felmerült, hogy beperli Walkert. Ezt azonban egyelőre nem teszi meg, mert a tett valójában nem illegális. Sehol nincs az USA-ban leírva, hogy pontosan hogyan is kell valakinek odaadni az utolsó fizetését.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!